SPOLEČNÉ PROHLÁŠENÍ PNDS A REDAKČNÍ RADY NL

11. 6. 2015

NÁRODNĚ DEMOKRATICKÁ STRANA (NDS)-

KLUBY NÁRODNÍ LISTY HLAVNÍ REDAKCE

SPOLEČNÉ PROHLÁŠENÍ MAJITELE WEBŮ NÁRODNÍCH LISTŮ, REDAKČNÍ RADY A PŘEDSEDNICTVA NDS DNE 11. ČERVNA 2015

Aby nevznikaly nadále pomluvy a dohady některých bývalých spolupracovníků Národních listů a bývalých členů N D S poskytujeme základní informaci, kterou obsahuje i

ÚVOD DO NÁRODNÍCH LISTŮ .

Především : Od roku 1861 , kdy Národní listy poprvé vyšly byl vždy předseda Národní strany svobodomyslné ( SDS a NDS , NSJ a opět NDS ) buď majitelem, nebo spolumajitelem listu ! Byl tomu dr. Julius Grégr, JUDr. Alois Rašín a JUDr.Karel Kramář společně ve Správní radě Pražské akciové společnosti a tiskárně . Spolumajitelem listu je i samozřejmě Národně demokratická strana jak v exilu 1945 až 2002 a převod práv byl učiněn roku 27. a 28. října 2002 na pana Jana Valentu, předsedu NDS znovu zvoleného v létech 2002, 2006, 2010, 2013 . Jan Valenta je předsedou NDS od 20.března 1991 a je pravdou že musel čelit dvěma pokusům o puč.

Toho času je nutné vyřadit ze záznamů Ministerstva vnitra ČR ( Na Slovensku je to v pořádku ) člověka, který není v NDS ale NSS( Národně sociální straně ) a to novelizací STANOV NDS Sb. 2001/2006/2008/2010 / 424 Zák .1991 .

Novelizací Stanov byl zdůrazněn princip vlivu členů strany a i Redakční rady NL ( nemusí být členem NDS ) na volby statutárních zástupců. Předsednictvo NDS má 7 členů a nyní probíhá on-line volba pěti zástupců s vyjimkou předsedy KPK a předsedy strany, kteří byli zvoleni roku 2013 !

Pokud jde o Redakční radu Národních listů jsou v ní : PHDr. Thomas Schmied ( USA-ČR) a ten je jedním z kandidátů na post I.místopředsedy NDS . Z kandidatury vypadl pan Zdenek Čerešňa a to i z redakce NL pro neetické jednání ! Další členové RR NL : Paní Karla Zapletalová ( Nový Jičín) , František Rozsypal ( Praha), Ing. Vladimír Sobotka ( Střední Čechy), Lukáš Ďurický ( Morava a Slezsko), za Slovensko Milan Laurinec .

Národní listy mají celou řadu dopisovatelů.

K případu pozastavení vstupu na web ( do jediné veřejné budovy) šéfredaktoru panu Janu Valentovi, jedná se o sabotážní čin ! Obsah tohoto prohlášení obdrží Ministr kultury ČR a ředitel zmíněné veřejné knihovny ( název z bezpečnostních důvodů a právních nezveřejňujeme) . Národní listy mají velmi dobré vztahy s AT i správci sítě a provádějí běžně autocenzuru. Je možný že pronikl některý článek dopisovatele na naše stránky a proto neověřené informace nebudeme nadále zveřejňovat . Je to společné opatření abychom se vyhnuly byť ojedinělému nedorozumění .

V zastoupení všech členů PNDS a RR KNL

Jan Valenta v.r. Dne 11.06.2015